Pevkur: peame tugevdama kagupiiri

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna piirivalvuritega kagupiiril patrullkäigu teinud siseminister Hanno Pevkur ütles, et Eesti maismaapiiri paremaks kaitseks on lähitulevikus hädavajalik parandada maismaapiiri kontrollradade läbitavust.

Pevkuri sõnul teeva piirivalvurid igapäevaselt tänuväärset tööd Eesti territooriumi kaitsmisel ja salakaubavedajate tõkestamisel, vahendas siseministeeriumi pressiesindaja.

«Küll on aga hädavajalik investeerida looduses kulgeva piirijoone puhastamisesse, et piiril tööd tegevatel inimestel oleks võimalik oma tööd hästi teha ja raskendada salakaubavedajate ebaseaduslikku tegevust,» märkis siseminister.

Kolme päeva jooksul kohtus minister nii Valgas, Võrus kui ka Põlvas kohalikes politseijaoskondades politseinikega ning arutas politseis toimuvat struktuurimuudatust, mille eesmärgiks on tõsta politseinike miinimumpalk 900 euroni ja suurendada välitööl osalevate politseinike ja piirivalvurite arvu.

«On äärmiselt oluline, et nii politsei siseselt kui avalikkusele jagatav informatsioon muudatuste kohta oleks adekvaatne ja jõuaks iga politseinikuni võimalikult kiiresti. Loodan, et lisaks peadirektori ja prefektide poolt antavale infole saan anda oma panuse kinnitamaks nende muudatuste vajalikkust,» ütles Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles