Retseptivabrikut pidanud mehed mõisteti vangi

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Ernesaksale ei ole see esimene karistus.
Andre Ernesaksale ei ole see esimene karistus. Foto: Liis Treimann

Harju maakohus saatis täna juba varem retseptivabriku pidamise eest karistatud Andre Ernesaksa ja arst Aleksandr Štšennikovi vangi narkotablettide retseptidega äritsemise eest.

Kohus mõistis Ernesaksa (42) ja Štšennikovi (61) süüdi suures koguses narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ebaseaduslikus käitlemises, eriluba nõudvate ravimite ebaseaduslikule väljaviimisele kaasaaitamises ja tähtsa isikliku dokumendi kuritarvitamises ning Ernesaks ka tervishoiu alal ilma tegevusloata töötamises ja dokumendi võltsimises ning Štšennikovi dokumendi võltsimisele kaasaaitamises, vahendab ERRi uudisteportaal.

Kohus karistas Ernesaksa kuueaastase ning Štšennikovi kolme aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistusega. Lisakaristusena võttis kohus Štšennikovilt kolmeks aastaks ehk maksimaalseks seaduses lubatud tähtajaks ära arstina töötamise õiguse.

Uurimisandmeil väljastasid mehed alates 2012. aasta kevadest kuni mullu novembrini narkootilisi ja psühhotroopseid aineid sisaldavate ravimite ostmiseks retsepte ilma inimeste tervist kontrollimata ja neile nõuetekohaselt diagnoosi panemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles