Kaitseministeeriumi asekantsler Martin Hurt lahkub ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asekantsler Martin Hurt.
Asekantsler Martin Hurt. Foto: Toomas Huik

Kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute asekantsler Martin Hurt lahkub alates augusti keskpaigast ametist, tema asemele valiti konkursiga pikka aega kaitseministeeriumis töötanud Mikk Marran.

Hurt lahkub omal soovil ametist alates 16. augustist, ütles BNSile kaitseministeeriumi pressiesindaja. Hurt ei soovinud avalikustada oma plaane pärast ametist lahkumist.

Uueks kaitseinvesteeringute asekantsleriks valiti konkursiga Mikk Marran, kes on kaitseministeeriumis töötanud üle kümne aasta.

Eelmisel nädalal andis kaitseminister Jaak Aaviksoo Martin Hurdale ministeeriumi kõrgeima, I klassi teenetemärgi pikaajaliste teenete eest riigikaitse arendamisel ning viimaste aastate suuremate kaitsehangete koordineerimise eest. Siis teatas ministeerium, et Hurt on oma ametiajal vastutanud kõikide suuremate relvastuse- ja varustusehangete ning ehitusinvesteeringute eduka elluviimise eest.

Avalikkuses on Hurt viimasel ajal tähelepanu pälvinud seoses Vabadussõja võidusambaga, kuna Hurt on ka Vabadussõja võidusamba projektijuht.

Mikk Marran õppis viimati Ameerika Ühendriikides kaitseülikoolis, kus ta kaitses magistrikraadi. Enne seda töötas ta kolm aastat Brüsselis Eesti esinduses NATO juures kaitsetalituse direktori ametikohal.

Martin Hurt töötas aastatel 1998-2002 nõunikuna kaitseministeeriumis kaitsepoliitika ja planeerimise osakonnas ja kaitsejõudude peastaabi analüüsi ja planeerimisosakonnas. Ta on töötanud kaitseministeeriumi kaitsepoliitika ja riigikaitse planeerimise osakonna juhataja asetäitja ning kaitsepoliitika ja riigikaitse planeerimise osakonna juhataja ametikohal.

Aastatel 2004-2005 töötas ta kaitseplaneerimise asekantsleri ametikohal ning alates 2005. aasta märtsist kaitseinvesteeringute asekantsleri ametikohal.

Kaitseinvesteeringute asekantsler koordineerib hangete osakonna, infrastruktuuri osakonna ja NATO investeeringute osakonna tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles