Kiiev: Ukraina merevägi on oma võitlusvõime taastanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina mereväelased.
Ukraina mereväelased. Foto: SCANPIX

Okupeeritud Krimmist ja Sevastopolist Odessa ja Mõkolaivi oblastisse ümber paigutatud Ukraina merejõududel on õnnestunud enamiku laevade, lennukite ja rannakaitseüksuste lahinguvõime taastada, ütles täna ajakirjanikele Ukraina mereväe asejuhataja kohusetäitja kontradmiral Andri Tarassov.

Tema sõnul on selle kinnituseks Musta mere teatud piirkondades ja maismaal ülesandeid täitvate meeskondade hulga pidev kasv.

«Meil õnnestus küllaltki kiiresti taastada ajutiselt okupeeritud Krimmist välja viidud raketikaatri Prõlukõ, dessantlaeva Kirovogradi, õppekaatrite Smila ja Nova Kahhovka, mitme abi- ja erilaeva tehniline valmisolek ning nüüd täidavad nad koos Lääne mereväebaasi ja fregati Hetman Sagajdatšnõiga meie isamaa merepiiride kaitsmise ülesandeid,» ütles kontradmiral.

«Mereväe kohalolek Musta mere teatud piirkondades on tänasel päeval sisuliselt alaline. Samuti jätkavad aktiivselt tegevust rannakaitseüksused, mis said ümber dislotseeritud ja täidavad nüüd seatud ülesandeid Odessa ja Mõkolaivi oblastis,» lisas Tarassov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles