Paides tabatud pätikamp märatseb juba pikemat aega

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestimaja.
Arestimaja. Foto: Ants Liigus

Politsei teatas nädala algul Paides tabatud viiest noorest kurikaelast, kelle hingel on kooli akende purukspeksmine ja mitu murdvargust, kuid kohalike teada on tegu osaga mitu korda suuremast pätikambast, kes märatseb karistamatult juba pikemat aega, kirjutab Õhtuleht.

Politsei teatas nädala alguses, et kahtlustab viit 13–19-aastast poissi Paides kõigest ühe juuninädalaga toime pandud pättusteseerias: Järvamaa kutsehariduskeskuse akende lõhkumine, lisaks vargused ja sissemurdmised.

Juuni teod polevat kuni tosinaliikmelisele noorele pätikambale sugugi esimesed ja mõne kambaliikme vanemad kurdavad, et politsei küll teab bande kuritegudest, kuid kampa laiali lüüa ja nende märatsemisele piiri panna pole sellele vaatamata suudetud.

Paide valla sotsiaalnõunik Lille Tammik tõdes, et leebeid meetodeid on proovitud küll ja küll, kuid need kahjuks alati ei aita ning politsei peaks karmim olema. «Mõni laps on komisjonis olnud neli-viis korda. Oleme nendega käinud Tallinnas kriisinõustamisel, aga kuni pere toetust või reaalset hirmu karistuse ees ei ole, ei muutu midagi,» on sotsiaaltöötajad Tammiku sõnul lõhkise küna ees.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles