Aamulehti: kindralite pered reisisid õhujõudude lennukitega tasuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome õhujõudude kindralite perekonnad on saanud reisida Pilatus PC-12 lennukitega, mis on mõeldud nii reisijate- kui kaubaveoks.
Soome õhujõudude kindralite perekonnad on saanud reisida Pilatus PC-12 lennukitega, mis on mõeldud nii reisijate- kui kaubaveoks. Foto: SCANPIX

Soome kindralstaabi liikmete perekonnad on reisinud kaitsejõudude lennukitega tasuta, kirjutab tänane Aamulehti.

Kaitsejõud alustasid juhtunu uurimiseks sisejuurdlust mullu sügisel pärast riigikontrolli sekkumist.

Aamulehti andmetel on kaitsejõud võimaldanud erakorralist sõidusoodustust mitme aasta vältel. Nii on kindralite pereliikmed ja lähisugulased saanud teha õhujõudude lennukitega huvireise.

Armeesiseseks kasutamiseks mõeldud dokumentidest on näha, et näiteks eelmisel aastal tehti kuus taolist lendu.

Kindralstaapi kuuluvad ohvitserid on samade dokumentide järgi lennanud mullu vabal ajal kokku 60 korda. Kaitsejõudude andmetel on enamik neist olnud lennud kodu ja töökoha vahel.

Dokumentidest ei selgu soodsat võimalust kasutanud isikute nimesid.

Armeesisesed juhtnöörid kindralite perekondade reisimise osas on osaliselt vastukäivad. Sisekorra järgi makstakse kõrgete ohvitseride abikaasade lennureiside puhul kinni transpordi- ja reisikulud juhul, kui selle põhjuseks on ametlik kutse. Muus osas on põhireegel selline, et kaitsejõud ei maksa kinni reise ega majutust.

Sisejuurdlus tõi välja, et kõrgete ohvitseride pereliikmete reisimine kaitsejõudude lennukitega on tavapärane nähtus. Mullu tegid pereliikmed kokku 536 lennureisi. Dokumentidest ei selgu, kui palju oli nende seas ameti- ja puhkusereise.

Olukorra muudab komplitseerituks see, et õhujõududes on järgitud juhist, mille järgi võib personali ja nende pereliikmeid sõidutada vabal ajal tasuta siis, kui lennukis on tühje kohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles