ÜRO saadik soovib näha Afganistani suuremat tegutsemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO Afganistani erisaadik Staffan de Mistura
ÜRO Afganistani erisaadik Staffan de Mistura Foto: SCANPIX

Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni (ÜRO) saadik Afganistanis ütles eile Julgeolekunõukogule, et Afganistan peab ise suurema kontrolli riigi üle saavutama.

ÜRO erisaadik Staffan de Mistura kutsus Julgeolekunõukogu üles tihendama sidemeid Afganistani valitsuse ja rahvaga, et luua tugevam valitsemissüsteem. «Praegu on Afganistani jaoks otsustav aasta,» ütles Mistura.

Samuti kiitis Mistura uut kindrali Afganistanis David Petraeust, kellega erisaadikul on head suhted ning keda ta sügavalt austab ning usub, et mees suudab Afganistani tsiviilisikuid väärikalt kaitsta, vahendab CNN.

Mistura sõnul ei ole lahendus kindlasti sõjaline. Tema meelest tuleb afgaanidel endil suurendada kontrolli oma riigis ning muutused peavad toimuma nii valitsuses kui ka majanduses. Mistura väitel tegutseb Afganistan selle nimel, et vastavad meetmed leiaksid aset enne parlamendivalimisi.

20. juulil Kabulis toimuval konverentsil pannakse paika järgmised strateegilised ja taktikalised sammud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles