Oma ema autole ette sõitnud viieaastane poiss hukkus

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järvamaal juhtus kolmapäeval õhtul õnnetus, kus viieaastane poiss sattus mänguhoos sõidukile ette ning suri hiljem haiglas.

Kolmapäeval kella 21.35 ajal sõitis Järva maakonnas, Paide vallas, Viraksaare külas 48-aastane naine sõiduautoga Subaru maja ette parkides otsa lasteautoga teele sattunud viieaastasele poisile. 

Politsei teatel juhtis sõiduautot Tereza, kes sõitis otsa maja hoovist heki varjust sõiduteele välja sõitnud pojale. Poeg suri saadud vigastustesse kell 2.16 öösel Tallinna Lastehaiglas.

«Viieaastane poiss sõitis mänguautoga, mille peal saab istuda. Kui me arvestame lapsi, kes istuvad väikeste mänguautode peal, siis nad on palju madalamal tegelikult. Kui sõiduautole ette sõitmine toimub vahetult sõiduauto läheduses, siis ei pruugi sõituautost absoluutselt seda last näha,» rääkis Paide politseijaoskonna juht Üllar Kütt Reporterile.

Lääne prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Kalvi Almoseni sõnul on tegemist äärmiselt traagilise sündmusega: «Selliste õnnetuste valguses on süüdlase otsimine teisejärguline ja tunneme ennekõike kaasa poisi lähedastele. Me võime küll lastele õpetussõnu jagada, kuid me teame, et mänguhoos tähelepanu kaob ja õnnetused on kerged juhtuma. Seega peavad tähelepanelikud olema autojuhid ja seda eriti õuealadel ja kohtades, kui võivad teele sattuda lapsed».

Õnnetuse asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust, mida juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles