Gazprom esitas Ukrainale ultimaatumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa energiaminister Aleksander Novak ja Gazpromi tegevjuht Aleksei Miller on korduvalt hoiatanud Ukrainat, et gaasitarned võivad peatuda kui võlga ei tasuta.
Venemaa energiaminister Aleksander Novak ja Gazpromi tegevjuht Aleksei Miller on korduvalt hoiatanud Ukrainat, et gaasitarned võivad peatuda kui võlga ei tasuta. Foto: SCANPIX

Venemaa riiklik energiakompanii Gazprom kinnitas, et peatab gaasitarned Ukrainale, kui esmaspäevaks pole hakanud laekuma 1,95 miljardi dollarilise võla esimesed maksed, ütles ettevõtte tegevjuht Aleksei Miller.

«Kui Ukraina ei tasu tarnete eest, siis see tähendab et gaasi Ukrainasse enam ei saadeta,» ütles Miller oma kommentaaris eile levinud kuulujuttudele tarnete peatamise kohta.

Varasemalt on Gazprom Ukrainale antud maksetähtaega korduvalt edasi lükanud.

Lisaks märkis Miller, et Bulgaaria ei ole Gazpromile teatanud South Streami ehitustööde peatamise kohta, öeldes et projekt on jätkuvalt töös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles