Venemaa esitab ÜRO Julgeolekunõukogule uue Ukraina-resolutsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Venemaa teatas täna, et esitab ÜRO Julgeolekunõukogule uue Ukrainat käsitleva resolutsioonikavandi, sest Kiiev ei ole teinud edusamme lahenduse otsimisel riigi idaosas puhkenud kriisile.

«Me tahame selle resolutsiooniga juhtida tähelepanu vajadusele, et Ukraina hakkaks jõustama Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) eesistuja plaani, mis on koostatud 17. aprilli Genfi leppe alusel,» vahendasid Vene uudisteagentuurid välisminister Sergei Lavrovi sõnu.

«See on väga tähtis küsimus, sest meie hinnangul on tehtud katseid loobuda rahuplaanis ette nähtud põhimõtete tasakaalustatud ja õiglasest iseloomust ning katseid läbi suruda ühepoolseid plaane, mis ei arvesta Kagu-Ukraina huvidega.»

Ukraina kriisile lahenduse leidmise katseid on OSCE eesistujariigi Šveitsi president Didier Burkhalter.

Mais koostas OSCE plaani, kuidas Kiievi läänemeelsed võimud ja riigi idaosa venemeelsed separatistid läbirääkimistelaua taha tuua, kuid mitmes kõnelustevoorus, kuhu separatiste ei kaasatud, tulemusi ei saavutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles