Kaitseväe juhataja USAs: Eesti on valmis NATO kohalolekusse veelgi investeerima

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõjaväelased Eestis.
USA sõjaväelased Eestis. Foto: Toomas Tatar / Postimees

«Oleme valmis ka tegema täiendavaid investeeringuid, et NATO liitlased saaks lihtsamalt Eestisse paikneda,» ütles kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras eile Pentagonis USA kolleegiga kohtumisel.

Terras kohtus Ameerika Ühendriikide visiidi käigus USA staabiülemate komitee esimehe kindral Martin Dempseyga, kellele andis ülevaate Eesti ja regiooni julgeolekust, liitlaste kohaloleku vajadusest ning ütles, et Eesti teeb omalt poolt kõik, et NATO riikide kohalolekut toetada.

«Ukraina sündmustele vaadates peame taas kinnitama, et vajame Eestisse ja kogu piirkonda tugevat heidutust ja liitlaste tuge,» ütles Terras.

Kindral Dempsey kinnitas, et USA seisab veendunult Eesti kõrval.

Terras ja Dempsey arutasid kahepoolse kaitsekoostöö edasise tihendamise võimalusi, sealhulgas kaitsehangete vallas.

Kindral Dempsey lubas omalt poolt kaasa aidata Eesti kaitseks vajalike võimete kiirel arendamisel.

Kindral Dempsey ja kindralmajor Terras käsitlesid kohtumisel ka NATO edasise arengu küsimusi uue julgeolekuolukorra valguses.

Kindralmajor Terras on Ameerika Ühendriikide ametlikul visiidil 9-13. juunini.

Nädala esimesel poolel külastas kaitseväe juhataja üht USA suurimat sõjaväeosa Fort Hoodi Texases ning arutas 1. ratsaväediviisi esindajatega eesootavaid koostööõppusi.

Samuti kohtus kindralmajor Terras Norfolkis NATO arendusväejuhatuse ülema kindral Jean-Paul Palomerosega. Kaitseväe juhataja saabub Eestisse tagasi homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles