Kaitseministeeriumi küberpoliitika osakonda hakkab juhtima Mihkel Tikk

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseministeerium.
Kaitseministeerium. Foto: Peeter Langovits

Kaitseministeerium valis veebruaris tööd alustanud küberpoliitika osakonna juhatajaks valiti Riigi Infosüsteemi Ametis osakonnajuhatajana töötanud Mihkel Tiku.

Kaitseministeeriumi kantsleri Mikk Marrani sõnul oli Mihkel Tikk värskelt loodud osakonna juhi kohale parim kandidaat.

«Mihkel Tikk omab erialast ettevalmistust, juhtimiskogemust IKT-valdkonnast ning kogemust laiapindsete projektide juhtimisel. Ta on ka olnud küberkaitse valdkonna arendaja Kaitseliidus,» ütles Marran.

Küberpoliitika osakonna juhatajana hakkab Mihkel Tikk koordineerima infosüsteemide ning infotehnoloogia arendamist kaitseministeeriumi valitsemisalas, kujundama kaitseministeeriumi valitsemisala küberjulgeoleku poliitikat ning juhtima selle elluviimist.

Samuti analüüsib küberpoliitika osakond küberjulgeoleku arenguid Eestis ja välismaal, teeb ettepanekuid riigisisese küberjulgeoleku arendamiseks ning esindab Eestit NATO ja Euroopa Liidu küberjulgeoleku-alastes aruteludes.

Mihkel Tikk alustab tööd 17. juulist.

Kaitseministeerium lõi tänavu veebruaris uue küberpoliitika osakonna, et koondada kokku küberjulgeoleku eksperdid, parandada valdkonna juhtimist ning luua eeldused tihedamaks suhtluseks välispartneritega.

Küberpoliitika osakond allub kaitseministeeriumi õigus- ja haldusküsimuste asekantslerile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles