Avakovi nõunik: Mariupolis võeti kinni 30 terroristi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid täna Mariupoli kesklinnas.
Ukraina sõdurid täna Mariupoli kesklinnas. Foto: SCANPIX

Terrorismivastane operatsioon Donetski oblastis Mariupolis oli edukas, siseministri kt Arsen Avakovi nõuniku Anton Geraštšenko kinnitusel võeti kinni 30 terroristi.

Tema sõnul on jõutud puhastusetapini, mille jooksul otsitakse majadesse ja keldritesse peitunud terroriste, kes püüavad nii oma elu päästa, vahendas UNIAN.

«Täna kell 5 algas varemplaneeritud operatsioon. Käskluse selleks andis siseministri kt Arsen Avakov,» rääkis ministri nõunik Geraštšenko tänasel pressikonverentsil.

Ettevõtmisest võtsid osa pataljon Azov, rahvuskaart ja pataljon Dnepr-1 ning Ukraina relvajõud, lisas ta.

Azovi pataljoni ülem, kes osales pressikonverentsil telefoni vahendusel, kinnitas, et jõustruktuuride sõdurite seas kaotusi polnud. Küll aga sai üks sõdur raskelt ja kolm kergemalt vigastada, lisas ta.

Ukraina riigilipp heisati esmalt linnavolikogu hoonele, nüüd lehvivad need ka teistel administratiivhoonetel.

President Petro Porošenko andis Donetski oblasti kubernerile Serhi Tarutale korralduse viia administratsiooni ametnikud ajutiselt üle Mariupoli, vahendas Interfax.

«Tänu Ukraina sõdurite kangelaslikkusele on olukord Mariupolis stabiliseerunud. Seetõttu leian, et otstarbekas oleks viia Donetski oblastivalitsuse ametnikud Mariupoli tööle.»

Terroristid teatasid, et kokkupõrgetes Mariupolis on saanud surma viis nende võitlejat.

Mariupol asub Aasovi mere ääres ja läbi selle sadama kulgeb suur osa Ida-Ukraina teraseekspordist.

Lisatud video terroriste piiravatest rahvuskaartlastest, mis on tehtud täna Mariupolis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles