Eesti saatkond Kasahstanis saab NATO kontaktsaatkonnaks

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO logo
NATO logo Foto: SCANPIX

Eesti suursaatkond Astanas  saab tuleva aasta 1. jaanuarist NATO kontaktsaatkonnaks Kasahstanis, kontaktsaatkonna mandaat kestab kaks aastat.

Kontaktsaatkonna peamine ülesanne on NATO eesmärkide ja tegevuste tutvustamine ning kontaktide loomine ja tugevdamine asukohariigis. Kontaktsaatkonna eesmärk on ka teabe vahendamine ning ülevaadete andmine NATOle julgeolekupoliitikaga seotud arengutest asukohamaal. Samuti on kontaktsaatkonnal oluline roll NATO kõrgetasemeliste visiitide toimumisel.

Kontaktsaatkondade süsteem loodi 1992. aastal toetamaks Põhja-Atlandi partnerlusnõukogu tööd ning see on üks kanaleid, mille kaudu tutvustatakse NATO poliitikat alliansi partnerlusriikides.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Kasahstan ja ka teised Kesk-Aasia riigid NATOle olulised partnerriigid. «Muutunud julgeolekukeskkonnas ja Afganistani missiooni lõppemise valguses on vaja arendada suhteid Kesk-Aasia riikidega ning siin saab Eesti olla heaks sillaks NATO suhtlusel Kasahstaniga,» lausus Paet.

Paeti sõnul räägib NATO kontaktsaatkonnaks olemine Eestist kui usaldusväärsest liitlasest ning laiendab suhtluskanaleid nii NATOs kui ka kontaktriigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles