Alkoholitootja ei pea avalikus kohas napsutamise lubamist õigeks

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholi tohib 1. juulist avalikus kohas teisi häirimata juua.
Alkoholi tohib 1. juulist avalikus kohas teisi häirimata juua. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

AS Liviko teatas, et ei pea õigeks seda, et 1. juulist on lubatud avalikes kohtades vabalt alkoholi tarbida. Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi peab seda karuteeneks alkoholikultuurile.

«Selline avaliku ja valimatu alkoholitarbimise lubamine põhjustab kindlasti rohkem kahju kui kasu. Kahjuks liiguti vales suunas – seadustati äärmus ning selle all kannatab üldsuse avalik huvi ja kultuurne alkoholitarbimine. Kohe päris kindlasti ei pea igal pool ja igal ajal saama alkoholi tarbida,» teatas Janek Kalvi.

Kalvi arvab, et sellise vabaduse kehtestamine teeb Eesti haprale alkoholikultuurile karuteene.

«Ma ei taha uskuda, et korrakaitsjad on seni kimbutanud paarikesi, kes romantilisel piknikul on pokaalikese joonud,» arvas ta.

Kalvi ennustab politseile töörohket suve, mis kulub joomameestega sobivast ja mittesobivast alkoholitarbimisest diskuteerides.

Tema hinnangul võiks olla pigem rohkem selliseid kohti nagu Tartus Pirogovi plats, kus on kohaliku omavalitsuse eriloa tõttu võimalik alkoholi tarbida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles