Balti väliskomisjonide esindajate arvates peaks kiirendama Ukraina liitmist ELiga

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson kohtus täna Riias Balti kolleegidega, kus leiti, et Euroopa Liit peaks võimalikult pea andma Ukrainale ja teistele Euroopa riikidele liitumisperspektiivi.

Eesti, Läti ja Leedu parlamentide väliskomisjonide kohtumisel tõdeti ka, et Prantsusmaa peaks tühistama ründelaevade Mistral müügi Venemaale.

Väliskomisjonide esindajad arutasid valmidust liitlasbaaside vastuvõtmiseks. «Selleks tuleb teha investeeringuid, suurendada vastuvõtuvõimekust ja näha need kulutused ette riigieelarves,» rõhutas Mihkelson taaskord.

Samuti peab Mihkelsoni sõnul NATO tõsiselt läbi analüüsima hübriidsõja mõju artikkel 5 ehk kollektiivkaitse võimalikule rakendamisele.

Idapartnerlusest rääkides leiti kohtumisel, et seda peab oluliselt kaasajastama ning iga riigiga tuleb tegeleda eraldi ja vastavalt riigi vajadustele. 

«Riikidele tuleb selgemad perspektiivid anda ja näiteks kinnitada, et reformide järel on ukrainlastele soovi korral Euroopa Liit avatud,» ütles Mihkelson.

Riias toimunud kolme riigi parlamentide kohtumisel osalesid Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ja komisjoni liikmed Maimu Berg ja Margus Hanson, vahendas Riigikogu pressiteenistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles