Ministeerium: Hurda lahkumisel pole seost võidusambaga

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asekantsler Martin Hurt.
Asekantsler Martin Hurt. Foto: Toomas Huik

Martin Hurda lahkumisel kaitseministeeriumi asekantsleri kohalt ei ole mingit seost Vabadussõja võidusamba ümber toimuvaga, kinnitab ministeerium.

Kuna Martin Hurta seostati viimasel ajal Vabadussõja võidusamba projektiga, tekkis küsimus, kas pidi ta äkki sammast saatva ebaõnne eest oma kohaga maksma. «Lausa vastupidi. Alates selle aasta algusest, kui Martin Hurt võttis võidusamba projekti üle, on tema juhtimisel vaegtööde likvideerimine hoo sisse saanud ja kahju, et ta ei saa sellega lõpuni jätkata,» vastas kaitseminister Jaak Aaviksoo. «Olen veendunud, et kui ta augustis oma töö ministeeriumis lõpetab, on ka vaegtööde kõrvaldamine pöördumatult paika pandud,» lisas ta.

«Martin Hurt esitas lahkumisavalduse juba 2009. aasta detsembris, kuna ta on kaitseinvesteeringute asekantsleri ametis olnud juba viis aastat ning soovib vaheldust ja uusi väljakutseid,» selgitas kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet.

Martin Hurt oli ka Vabadussõja võidusamba projektijuht, kuid Kuimeti sõnul määrati ta sellele kohale alles käesoleva aasta jaanuari keskel, mistõttu ei ole tema lahkumise ning pool aastat hiljem monumendi juures ilmnenud ehituslikel probleemidel mingit omavahelist sidet.

Martin Hurdal on olnud oluline osa Eesti kaitseplaneerimisalaste protseduuride ja vastavate lühiajaliste ja keskpikkade plaanide väljatöötamisel Samuti on tal olnud keskne roll Eesti sõjalise kaitsestrateegia väljatöötamisel.

Martin Hurt on lõpetanud 1996. aastal Stockholmi Ülikooli majandusteaduskonna ning omandanud bakalaureusekraadi ärijuhtimise alal.

Eelmisel nädalal andis kaitseminister Jaak Aaviksoo Martin Hurdale ministeeriumi kõrgeima, I klassi teenetemärgi pikaajaliste teenete eest riigikaitse arendamisel ning viimaste aastate suuremate kaitsehangete koordineerimise eest.

Martin Hurt lahkub alates 16. augustist omal soovil ametist. Tema asemele valiti konkursiga pikka aega kaitseministeeriumis töötanud Mikk Marran.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles