Toobal süüdistab prokuratuuri valikulises töös

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal.
Priit Toobal. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali sõnul on riigiprokuratuuri tänane otsus mitte alustada kriminaalmenetlust Keskerakonna esitatud avalduse alusel näide prokuratuuri valikulisest tööst.

«On väga kahju, et selle otsusega antakse selgelt mõista, et kahtluseid riigi raha kasutamise osas poliitiliseks reklaamiks isegi ei vaevuta uurima,» ütles Toobal.

«Arvestades prokuratuuri innukust Tallinna linnaga seonduvate asjade uurimisel, tuleb tõdeda, et kiputakse menetlusi alustama poliitiliste valikute alusel,» lausus ta.

Toobal lisas, et vaatamata prokuratuuri huvipuudusele Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liiduga seonduvaid kahtluseid uurida, jätkab Keskerakond nende avalikkuse ette toomist.

«Kellelegi pole saladus, kuidas keskvalitsus püüab pealinnale pidevalt kaikad kodaratesse loopida ja ei häbene sellesse poliitilisse võitlusse ka jõustruktuure tõmmata,» ütles Toobal.

Riigiprokuratuur ei alustanud Keskerakonna esitatud kuriteoteate alusel kriminaalmenetlust teiste erakondade tegevuse uurimiseks avaliku raha kasutamisel.

«Analüüsides kuriteoteates ning selle lisades toodud asjaolusid, samuti tutvudes ka mõningate avalikest allikatest kättesaadavate materjalidega, jõudis riigiprokuratuur veendumusele, et kriminaalmenetluse alustamiseks puudub seaduslik alus,» ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Postimehele.

Ta märkis, et kuriteoteates toodud faktide pinnalt ei saa teha järeldusi ühegi kuriteo koosseisulise tunnuse võimaliku esinemise kohta.

Keskerakond esitas juuni alguses riigiprokuratuurile Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Reformierakonna reklaamide pärast kuriteoteate.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ja samasse erakonda kuuluv järelevalvekomisjoni liige Siret Kotka märkisid prokuratuurile saadetud kirjas, et on avastanud üheksa juhtumit, mille puhul on tekkinud kahtlus, et tegu on avalik-õiguslikest vahenditest rahastatud poliitilise reklaamiga. Nende hinnangul tuleks juhtumite uurimiseks alustada kriminaalmenetlust karistusseadustiku omastamise paragrahvi järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles