Ida-Ukrainas hukkus sõjaväelennuki allatulistamisel 49 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatistid allatulistatud Il-76 rusude juures.
Separatistid allatulistatud Il-76 rusude juures. Foto: SCANPIX

Ida-Ukrainas tulistasid separatistid ööl vastu laupäeva alla sõjaväe transpordilennuki, mis vedas sõdureid ja varustust Luganski lennuväljale. Ukraina sõjaväe sõnul hukkus 49 Ukraina sõjaväelast.

«Terroristid tulistasid õhutõrjerelvast ja raskekuulipildujast alla maandumas olnud sõjaväe transpordilennuki Il-76,» öeldi kaitseministeeriumi avalduses.

Allalastud lennukis hukkus 40 langevarjurit ja 9 meeskonnaliiget, ütles Ukraina sõjaväe ja terroritõrje operatsiooni esindaja Vladišlav Seleznov.

Ukraina armee hoiab Luganski lennuvälja enda kontrolli all, kuid Ukraina meedia sõnul on lahingutegevus jõudmas linnale järjest lähemale.

Tegu on seniajani suurima kaotusega Ukraina armeele. 12 sõdurit hukkus 29. mail, kui separatistid lasid Slovjanskis alla Ukraina sõjaväe helikopteri MI-8.

Venemaalt saabub Ukrainasse sõjatehnikat

Ameerika Ühendriikide välisministeeriumi andmetel on Ukraina idaosas tegutsevad separatistid toonud Venemaalt tanke ja raketisüsteeme.

«Meie andmetel on Ukraina idaosa separatistid hankinud Venemaalt raskerelvastust ja muud sõjavarustust, sealhulgas tanke ja raketisüsteeme,» ütles reedel USA välisministeeriumi eestkõneleja Marie Harf.

Varem oli teavitatud, et üle piiri sõitis konvoi, milles oli kolm T-64 tanki, mitu BM-21 Grad raketisüsteemi ja muid sõjaväemasinaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles