Domenech: Prantsuse vutikoondis on osaliselt süüdi Ukraina kriisis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Prantsusmaa jalgpallikoondise peatreener Raymond Domenech koos oma abikaasaga.
Endine Prantsusmaa jalgpallikoondise peatreener Raymond Domenech koos oma abikaasaga. Foto: SCANPIX

Asjaolu, et Prantsusmaa jalgpallikoondis purustas Ukraina lootused jõuda Brasiilias peetavale maailmameistrivõistluse finaalturniirile, on osaliselt süüdi Ukraina praeguses konflikti puhkemises, väidab Prantsuse vutikoondise endine peatreener Raymond Domenech.

Olukord oleks ukrainlaste jaoks praegusest sootuks erinev, kui nende koondis oleks Prantsusmaa asemel MM-ile pääsenud, ütles Domenech (62) Prantsuse ajakirja GQ juulinumbris ilmuvas loos.

Ukraina ja Prantsusmaa pääsesid MM-valikturniiril oma alagruppidest edasi ning läksid play-off mängudes vastamisi. Ukraina võitis esimese mängu kodus 2:0, ent kaotas korduskohtumise Pariisis kuulsal Stade de France'il ning pudenes konkurentsist.

«Esitan endale mõnikord selle küsimuse,» ütles Domenech kommentaariks küsimusele, kas Ukraina edasipääsu korral oleksid Kiievis Maidanil puhkenud valitsusvastased protestid, mis viisid president Viktor Janukovõtši tagandamiseni.

«Ukraina praegust olukorda nähes valdab mind meeleheide. Oleks Ukraina ometi võitnud,» lausus Domenech.

Prantsuse koondise endise treeneri hinnangul võinuks ukrainlased edasipääsu korral ette kujutada Venemaaga arveteklaarimist mitte poliitilisel tasandil, vaid jalgpalliplatsil.

«Kui nad oleks meid välja lülitanud, oleks neil olnud midagi, mille külge klammerduda. Nad oleksid saanud vaadata ootusärevalt MM-i poole ja öelda et võtame venelased ette palliplatsil,» sõnas Domenech.

«Prantsusmaa ei teinud seda meelega, ent on võimalik, et me kanname kaasvastutust Ukraina kriisi eest,» lisas ta.

Domenech juhendas Prantsuse jalgpallikoondist aastatel 2004-2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles