Vaba Isamaaline Kodanik loodab erakonna asutada sügisel

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Toomas Huik / Postimees

MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik (VIK) loodab erakonna asutada sügisel, praegu kuulub erakonna algatusrühma 300 inimest.

MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik pidas täna Tartus üldkogu, mis leidis, et ühingu juhatus peab jätkama erakonna loomise võimaluste otsimist.

Vaba Isamaalise Kodaniku esimees Andres Herkel rõhutas oma aruandes, et ülesanne eeldab enam kui 500 asutajaliikme kokkusaamist, riigikogu kandidaatide kaardistamist ning programmiliste seisukohtade väljatöötamist.

«Peame paratamatult lahendama mitut ülesannet korraga. Ei ole nii, et midagi ei saa teha kuni programm pole valmis või kui pole koos piisavalt raha ja tugevaid kandidaate valimisteks. Me oleme teel ja liigume kindlalt edasi,» kinnitas Herkel.

VIKi liikmed väljendasid koosolekul tahet hoida Vaba Isamaaline Kodanik ja uue erakonna algatusrühm pärast erakonna moodustamist selgemini lahus. Samas väljendati valmisolekut ka liikmeskonna tasandil uue erakonna moodustamisse tugevamini panustada.

Üldkogu valis viieliikmelise aukohtu, mille esimeheks sai Andres Ammas. Aukohtusse kuuluvad ka Eino Muruste, Marika Tali, Viktoria Lukats ja Urmas Ott. Revisjonikomisjoni valis VIKi üldkogu Anne Hansbergi, Raivo Olmeti ja Heilika Leinuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles