Aastaid kasuõdesid ja -venda ahistanud mees sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Corbis/Scanpix

Pärnu maakohus mõistis pika tingimisi vangistuse mehele, kes süüdistuse järgi ahistas seksuaalselt aastaid oma kasuõdesid, -venda ja veel üht sugulast.

1977. aastal sündinud Sergei asus oma sugulasi ahistama juba 1992. aastal, kui tema noorim ohver, onutütar oli alles viieaastane. Lisaks onutütrele said Sergei himurust tunda ka tema kaks lapseealist poolõde ning poolvend.

Eeluurimisel selgus, et Sergei katsus lapsi pidevalt ebasündsatest kohtadest, kuid pani toime ka märksa raskeimaid kuritegusid. Nii õnnestus politseinikel tõendada, et noormees sooritas neli vägistamist ning sama palju vägistamise katseid.

Ahistamised kestsid kuni 2006. aastani, siis aga sai ühel kannatanutest mõõt täis ja ta teatas toimuvast politseile. Nimelt hakkas perekonnast eraldi kolinud Sergei helistama ühele oma kasuõdedest, kes oli selleks ajaks saanud 17-aastaseks, ning talle taas siivutuid ettepanekuid tegema. Neiu läks seepeale politseisse ning Sergei suhtes käivitati kriminaaluurimine.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas prokuratuur Sergeile süüdistuse alla 18-aastase kannatanu vägistamises, alaealisega sugulise kire vägivaldses rahuldamises ning suguühenduses lapseealisega.

Neljapäeval mõistis Pärnu maakohus Sergei kõigis kuritegudes süüdi ja karistas teda seitsme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega. Kuna kohus arutas süüasja lühimenetluse korras, arvestati karistusest kolmandik maha ning Sergei karistusajaks kujunes viis aastat. Seda ei pööra kohus täitmisele, kui mees ei soorita viieaastase katseaja jooksul uut kuritegu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles