Venemaa saatkonna pihta visati Kiievis süütepudel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihased protesteerijad lõhkusid Kiievis Venemaa saatkonna juures autosid ja loopisid hoonet süütepudelitega.
Vihased protesteerijad lõhkusid Kiievis Venemaa saatkonna juures autosid ja loopisid hoonet süütepudelitega. Foto: SCANPIX

Ukraina pealinnas Kiievis visati laupäeva õhtul Venemaa saatkonna pihta süütepudel, kuid leegid summutati ja olukord lahenes kiiresti, teatas sündmuskohal viibinud uudisteagentuuri AFP ajakirjanik.

Varem päeval kogunes Kiievis Ukraina sõjaväe transpordilennuki allatulistamisest ajendatuna Vene saatkonna ette ligi 300 protestijat.

Vihane rahvahulk - kellest mõned skandeerisid «fašistid! fašistid!» - lükkas ümber mitu autot ning loopis saatkonnahoonet munade ja kividega, tosinkond korrakaitseametnikku vaatas sündmustesse sekkumata toimuvat pealt.

Saatkonnahoone ründamise mõistsid hukka nii Venemaa ja ka USA.

Ukraina valitsus on lubanud teha kõik Venemaa saatkonna turvalisuse tagamiseks.

Ida-Ukrainas tulistasid separatistid ööl vastu laupäeva alla sõjaväe transpordilennuki, mis vedas sõdureid ja varustust Luganski lennuväljale, hukkus 49 Ukraina sõjaväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles