Välisminister: Ukraina võib katkestada diplomaatilised suhted Venemaaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina välisminister Andri Deštšõtsa ütles, et diplomaatiliste suhete katkestamine Venemaaga ei ole välistatud.
Ukraina välisminister Andri Deštšõtsa ütles, et diplomaatiliste suhete katkestamine Venemaaga ei ole välistatud. Foto: SCANPIX

Ukraina võib olukorra halvenedes katkestada diplomaatilised suhted Venemaaga, ütles välisminister Andri Deštšõtsa pühapäeval.

«Kui Venemaa sel moel jätkab, tuleb meil temaga [diplomaatilised suhted] katkestada. Ent diplomaatiliste suhete katkestamine oleks siiski viimane võimalus suhetes Venemaaga. Me peame leidma vajaliku mehhanismi [olukorra lahendamiseks],» ütles välisminister Kiievis Vene saatkonna juures meelt avaldavatele inimestele.

«Kui me diplomaatilised suhted katkestame, ei saa me lahendada nende inimeste probleeme, kes on praegu Venemaal,» märkis välisminister meeleavaldajatega rääkides.

Deštšõtsa lisas, et Ukraina riiklik julgeoleku- ja kaitsenõukogu arutab võimalust sulgeda piir Venemaaga.

«Ma luban, et tõstatan Vene piiri sulgemise küsimuse lähimal riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu istungil,» ütles ta meeleavaldajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles