Savisaar: Reformierakond on ebakindel ja IRL on löödud

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna volikogu arutab täna Tallinnas Salme kultuurikeskuses Euroopa Parlamendi valimiste tulemusi. Edgar Savisaar.
Keskerakonna volikogu arutab täna Tallinnas Salme kultuurikeskuses Euroopa Parlamendi valimiste tulemusi. Edgar Savisaar. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar analüüsis tänasel Keskerakonna volikogu istungil Eesti poliitilist kaarti pärast Euroopa Parlamendi valimisi, märkides, et Reformierakonnas valitseb suur sisemine ebakindlus ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) on valitsusest väljaviskamisest löödud.

«Vaadakem õige korra Eesti poliitilisele maastikule ning määratlegem, millises asendis asuvad seal teineteise suhtes erinevad Eesti poliitilised jõud. Tänast Reformierakonda iseloomustab eeskätt suur sisemine ebakindlus. Kõige selgemini paistis see muidugi välja spektaaklist, mida korraldati Ansipi mineku, Kallase tuleku ja siis jälle mineku ümber. Pretsedenditu olukord Eesti poliitikas,» ütles Savisaar.

IRL on Savisaare sõnul selgelt löödud valitsusest kõrvale jäämisest ning vääritust moest, kuidas see lahkumine korraldati.

«Aga nii need lahutused Reformierakonnast kipuvad minema. Õlekõrs, millest haarati, on rahvuslus, aga muidugi see on IRL-i puhul nüüdseks täiesti naeruväärne, arvestades, et tegemist on sama seltskonnaga, kes Venemaal äritses Eesti elamislubadega,» ütles Savisaar.

Keskerakonna juht nentis, et sotside otsusest minna või mitte minna valitsusse sõltusid erakorralised valimised. Eesti oleks võinud saada uue võimaluse, aga ei saanud. Riigile läheb kalliks maksma see aastane rõõm, mida Sven Mikser praegu kaitseministri kabineti aknast välja vaadates tunneb,» rääkis Savisaar.

Ta lisas, et majanduses toimuvat arvestades tabas sotse valitsusse saades pettumus. «Sotsid ise kurvastasid, et neil vahetati pruut altari ees välja – tuleb aga välja, et ka veimevakk on tühi! Me hoiatasime, et sotsid saavad petta. Kahju, et nad meid ei uskunud. Aasta on pikk aeg ja aasta aja pärast on sotsid kehva seisu eest samavõrra vastutavad kui Reformierakond,» sõnas Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles