Maailmapank hindab Gruusia konflikti kahjusid

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspi linna lähedal õhitud raudteesild.
Kaspi linna lähedal õhitud raudteesild. Foto: Reuters / Scanpix

Maailmapanga esindajad sõidavad täna Gruusiasse, et hinnata konflikti käigus tekkinud majanduskahjusid ja arutada ülesehitusplaane.


Maailmapanga Euroopa ja Kesk-Aasia asepresident Theodore Ahlers kinnitas eile, et Gruusia majandus seisab kindlatel alustel, kuid sõltub välisinvesteeringutest, mis omakorda mõjutavad ka majanduskasvu tempot, vahendas Reuters.

«Valitsuse palvel abistab pank oma missiooni käigus võime kahjude hindamisel ja suhetes rahvusvaheliste partneritega ülesehitustöö asjus,» ütles Ahlers eile tehtud avalduses.

Maailmapanga eksperdid keskenduvad Gruusia infrastruktuurile tekitatud kahjudele, sest sõja käigus on hävitatud paljud autoteed ja raudteeliinid. Samuti uuritakse sõja mõju looduskeskkonnale ja põllumajandusele.

Ahlers avaldas muret Gruusia Bordžomi-Kharagauli rahvuspargis lõõmavate ulatuslike metsatulekahjude üle, mille süütamises kahtlustab Gruusia Venemaad.

«Maailmapank loodab siiralt, et hädavajalikud kokkulepped, mis hõlbustaksid juurdepääsu piirkonnale sõlmitakse võimalikult kiiresti, et viia piirkonda vajalik varustus ja muud vahendid, mis võimaldaksid tulekahju võimalikult kiiresti kontrolli alla saada,» lisas Ahlers.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles