EL: talvel võib gaasist puudu jääda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Günther H. Oettinger.
Günther H. Oettinger. Foto: SCANPIX

Ukraina ja Venemaa nurjunud gaasikõnelused võivad tekitada probleeme ka ühenduse jaoks, ütles Euroopa Komisjoni energiavolinik Günther Oettinger.

«Järgmised nädalad pole probleem, me saame oma gaasitarned kätte,» ütles Öttinger pärast seda kui Kiiev oli teatanud, et Vene gaasimonopol Gazprom peatas gaasitarned Ukrainale. Samas juhtis volinik tähelepanu, et kui Ukraina peab kasutama oma gaasivarusid ja need otsa saavad, võib EL sattuda külma talve korral hätta.   

Gaasivaidlused Ukraina ja Venemaa vahel on sagedased. Näiteks 2009. aasta gaasisõda Venemaa ja Ukraina vahel mõjutas otseselt ka ülejäänud Euroopa varustamist ning rohkem kui pooled ELi riigid jäid aasta alguses täielikult või osaliselt Vene gaasita. Nagu ka 2009. aastal on ka praegu Vene-Ukraina gaasivaidluste taga uue lepingu puudumine, kuna ukrainlased pole nõus Gazpromi pakutava hinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles