Õiguskomisjon jäi kooseluseadust hääletades viigiseisu

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu õiguskomisjonis jäi hääletus kooseluseaduse eelnõu esimesel lugemisel tagasilükkamise ettepaneku üle viiki. Homme otsustab riigikogu täiskogu, kas seaduseelnõuga minnakse sügisel edasi või hääletatakse see menetlusest välja.

Õiguskomisjonis oli täna hääletusel ettepanek kooseluseaduse eelnõu homsel täiskogu istungil tagasi lükata ning see sai komisjonis viis poolt- ja viis vastuhäält. Seega ettepanek komisjonis toetust ei leidnud.

Vastavalt riigikogu kodu- ja töökorra seadusele tähendab see, et kui täiskogus ei tee ükski fraktsioon ettepanekut eelnõu menetlusest välja arvata, lõpetatakse eelnõu esimene lugemine hääletamata ning sellele saab teha muudatusettepanekuid kuni 12. septembrini.

40 riigikogu liikme poolt algatatud kooseluseaduse eelnõu annab mitteabielulises kooselus elavate isikutele võimaluse oma kooselu registreerida ja seeläbi reguleerida omavahelisi õigussuhteid. Kooseluseaduse reguleerimisalasse kuulub kooselulepingu sõlmimise kord, registreeritud elukaaslaste õigused ja kohustused ning kooselulepingu lõppemise alused. Seaduseelnõu võimaldab ka  samasoolistel paaridel oma kooselu registreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles