Jesse: ühiskond pigem vähendaks avalikus kohas alkoholi joomist

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise Arengu instituudi juht Maris Jesse.
Tervise Arengu instituudi juht Maris Jesse. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tervise Arengu Instituudi (TAI) peadirektor Maris Jesse leiab, et tänapäeva ühiskond on pigem valimis selleks, et vähendada avalikes kohtades alkoholi tarbimist. Jõustuv korrakaitseseaduse säte lubab 1. juulist aga avalikes kohtades alkoholi juua.

«TAI poolt näeme, et 2014. aastal on suurel osal ühiskonnast pigem valmidus selleks, et avalikes kohtades oleks joomist ning joobnud inimesi vähem. Arvame, et kui riigikogu oleks seda muudatust arutanud 2013. või 2014. aastal, siis ei oleks säte päris samasugune saanud, kui see omal ajal ehk 2007-2010 peetud aruteludes kujunes,» kommenteeris TAI peadirektor Maris Jesse lisades siiski, et õnneks täiendati viimasel hetkel seadust, andes kohalikele omavalitsustele õiguse vähemalt lastele suunatud aladel ja tervise edendamiseks mõeldud aladel alkoholi tarvitamist keelata.

«Siiski peame õigemaks, et kohalikul omavalitsusel oleks õigus ise laiemalt määrata, kus tema territooriumil võib ja kus ei peaks alkoholi tarvitama. Miks ei peaks olema kohalikul omavalitsusel õigus otsustada, kas ta soovib, et tema esindusväljakul - näiteks Vabaduse platsil - alkoholi juuakse või mitte?» arvas Jesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles