Kalle Palling sai Euroopa Liidu asjade komisjoni esimeheks

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Palling
Kalle Palling Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon valis täna Arto Aasa asemel komisjoni esimeheks Reformierakonna fraktsiooni liikme Kalle Pallingu.

Komisjon valis uue esimehe, kuna senine juht, reformierakondlane Arto Aas asus parlamendi majanduskomisjoni esimehe kohale, teatas riigikogu pressiesindaja.

Komisjoni aseesimehena jätkab sotsiaaldemokraat Marianne Mikko.

Pallingu sõnul on järgmise poolaasta olulisim teema Euroopa Liidu asjade komisjonis idee EL-i energialiidust. Idee eesmärgiks on tagada senisest suurem sõltumatus imporditavast energiast, keskendudes esmajärjekorras kõige enam haavatavate regioonide energiaprojektide elluviimisele ja EL-i läbirääkimisjõu suurendamisele, näiteks gaasi ühisostu teemal.

«Energiajulgeoleku teema on EL-is teravalt üleval just viimase aja Ukraina sündmuste valguses. Eesti peab siin kontekstis jätkuvalt oluliseks ka kodumaiste ressursside kasutamise arendamist, seda nii mitte-konventsionaalsete allikate puhul nagu turvas, põlevkivi ja kildagaas kui ka taastuvate ressursside puhul nagu biomass ja tuuleenergia,» ütles Palling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles