Galerii: Miina Härma loomingule pühendatud meenemündi esitlus

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Pank emiteeris täna Miina Härma loomingule pühendatud hõbedast 10-eurose nimiväärtusega meenemündi.

Tänavu 9. veebruaril möödus 150 aastat Eesti helilooja, koorijuhi ja organisti Miina Härma sünnist. Olles kirjutanud üle 200 laulu, millest enamik on koorilaulud, on Härma andud suure panuse Eesti laulupidude repertuaari. Nii jääb Miina Härma loomingule pühendatud hõbemünt meenutama ka tänavuaastast XXVI laulu- ja XIX tantsupidu «Aja puudutus. Puudutuse aeg».

Miina Härma loomingule pühendatud meenemündi aversil on Eesti Vabariigi riigivapp ja aastaarv 2014. Mündi reversil on muusikaõpetaja, dirigendi ja helilooja sümbolina helihargist resoneeriva puhta tooni võnked, pühendustekst «Miina Härma 150» ja nimiväärtus 10 eurot. Meenemündi kujundas Jaano Ester.

Hõbedast (Ag 925) proof kvaliteediga meenemünt kaalub 28,28 grammi ja selle läbimõõt on 38,61 mm. Müntide tiraaž on 7500. Mündid on vermitud Hollandi Kuninglikus Rahapajas (Koninklijke Nederlandse Munt).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles