Kooseluseaduse vastased käisid riigikogulasi survestamas

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Järvi
Markus Järvi Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks esindajad andsid täna hommikul igale fraktsioonile üle umbes 7500 protestikaarti ja meenutasid, et uus kooseluseadus oleks põhiseaduse vastane.

Ühelt poolt näevad protestikaartidele allakirjutanud sihtasutuse juhatuse liikme Markus Järvi sõnul ohtu traditsioonilisele perekonnale.

Protestikaart ütleb, et Eesti Vabariigi põhiseaduse 27. paragrahvi kohaselt on meie riigil ja tema esindajail kohustus kaitsta perekonna institutsiooni.

Uue seadusega defineeritakse Järvi sõnul ümber perekonna mõiste.

«Perekond on alati tähendanud mehe ja naise ja nende järglaste liitu.»

Teiselt poolt kurdavad protestikaartide saatjad viisi üle, kuidas seadust Riigikogus läbi surutakse.

Nii Reformierakond kui Keskerakond on Järvi sõnul korduvalt õiguskomisjonis vahetanud liikmeid nii, et hääletataks kooseluseaduse poolt.

Igale fraktsioonile anti üle umbes 7500 protestikaarti - kokku umbes 30000.

«Konkreetseid vastuseid ei tulnud, rääkisime juttu, ütlesime, et see on konkreetne demokraatlik kodanikuühiskonna algatus ja need, kes kooseluseadust üritavad riigikogus läbi suruda peaksid ka seda arvesse võtma,» ütles Järvi pärast kohtumist Postimehele.

Sihtasutuse esindajate sõnul peavad põhiseaduslikule korrale truudust vandunud Riigikogu liikmed kaitsma perekonna institutsiooni püüdluse eest see radikaalselt ümber defineerida ning selle läbi haavata perekonna niigi nõrka positsiooni tänapäevases kultuuriruumis.

Sihtasutuse juhatuse esimees Varro Vooglaid ütles, et kooseluseaduse läbisurumisega püütakse varjatud moel seadustada «homoabielu» ning paljud inimesed üle Eesti on kogu protsessi ümbritseva salatsemise, vassimise ja valetamise pärast sügavalt nördinud.

Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks algatas 2012. aasta alguses kampaania «Kaitskem üheskoos perekonda», millega kutsuti üles andma allkiri petitsioonile olemasoleva seadusandluse kaitseks ja kavandatava kooseluseaduse eelnõu vastu.

Praeguseks on petitsioon saanud üle 47 000 kodaniku toetuse.

Sihtasutus on 2012. aasta lõpus asutatud kodanikeühendus, mis lähtub eesmärgist seista kristlikule õpetusele tuginedes perekonda, loomuseadust, inimväärikust ja -õigusi ning omandit austava traditsioonilise ühiskonnakorralduse ja Euroopa kultuuripärandi kaitsmise eest kõigis ühiskonnaelu valdkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles