Yana Toomi asemel võib riigikogusse saada Mihhail Korb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Korb
Mihhail Korb Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Europarlamenti valitud keskerakondlasest riigikogu liikme Yana Toomi asendusliikmena võib riigikogu liikmeks saada praegune Tallinna kesklinna vanem Mihhail Korb.

Yana Toomi esimene asendusliige on Keskerakonnast lahkunud ja mullu Reformierakonda astunud europarlamendi praeguse koosseisu saadik Vilja-Savisaar Toomast, kes teatas täna, et loobub riigikogu liikme mandaadist.

Kui Mihhail Korb peaks riigikogu liikme mandaadist loobub, on järgmine asendusliige Tallinna kunstigümnaasiumi direktor ja Tallinna linnavolikogu liige Märt Sults, ütles riigikogu pressiesindaja.

Sults kinnitas, et on Korbi loobumise korral valmis riigikokku minema. «Aga kui ma sinna lähen, siis lähen sinna ajama oma asja ehk seda, et koolides kord majja saaks. Aga selleks on vaja kokkuleppeid ja esialgu pole keegi mulle seda pakkumist teinud ega mind vestlusele kutsunud,» ütles Sults Postimehele.

«Ja kui lähengi parlamenti, siis ega ma oma kooli maha ei jäta. Kool töötab edasi nagu kellavärk ja õpetajaametit saan ma pidada isegi riigikogus olles. Direktor ma olla ei saa, aga keemiatunnid jätan endale igal juhul alles,» lubas ta.

«Riigikogu valimised on ju järgmise aasta märtsis ja see, et nendeni jääva aja jooksul on ühel koolil direktori kohusetäitja, pole ju mingi pretsedent. Ja ka linnavolikogus ma saan oma volitused niikauaks peatada ning märtsis jälle seal jätkata. Lihtsalt lähen ja teen riigikogus oma töö ära ja tulen jälle tagasi,» ütles Sults.

Juhul kui nii Korb ja Sults peaksid riigikogu kohast loobuma, on järgmine asendusliige Tallinna abilinnapea nõunik Siret Kotka.

Yana Toom sai 2011. aasta märtsis toimunud riigikogu valimistel Tallinnas Haabersti, Kristiine ja Põhja-Tallinna linnaosas kandideerides 4510 häält. Samas valimisringkonnas kandideerinud Vilja-Savisaar-Toomast sai 1422, Mihhail Korb 915 ja Märt Sults 873 häält. Lääne-Virumaal kandideerinud Siret Kotka sai 894 häält.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles