Võrumaal päästeti purjus noormees uppumisest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamula järv
Tamula järv Foto: Kristjan Teedema

Võrumaal tõid päästjad Tamula järvest välja uppumisohtu sattunud agressiivse noormehe.

Teisipäeva õhtul kell 19.48 teatati Häirekeskusele, et Võrumaal Võru linnas Tamula järvel on inimene uppumisohus. Sündmuskohale saabunud Võru päästjad märkasid järvel, kaldast umbes 300 meetri kaugusel, inimest, teatas Lõuna päästekeskus

Vette läinud mehe seltskonnakaaslaselt saadi informatsioon, et mees oli tarbinud ka alkoholi. Koheselt suundusid päästjad päästepaadiga järvele ning tõid kaldale joobetunnustega noore mehe, kes oli agressiivne ning ei allunud korraldustele.

Kaldaletoodu anti üle politseile ja kiirabile, kes tegelesid temaga edasi.

Käesoleval aastal on veeõnnetustes uppunud juba 23 inimest. Antud juhtumi puhul hoidis hullemad tagajärjed ära tõenäoliselt õigeaegne päästjate teavitamine.

Päästeameti käimasolev veeohutuskampaania tuletab meelde inimeste kohustust takistada ebaadekvaatses olekus sõpru vette minemast. «Enamusel uppumisjuhtumitest on läbiv märksõna jätkuvalt alkohol. Vaatamata sellele, et ollakse teadlikud vette mineku ohtlikkusest joobeseisundis, kaob sageli alkoholi mõjul ohutunne. Uppumissurma vältimine algab juba kaldalt – kõigil on võimalus säilitada selge mõistus ja korrale kutsuda ka oma sõpru,» teatas päästekeskus.

Selle aasta 10. aprilli õhtul läksid kolm meest sõudepaadiga «Pella Mini» Tamula järvele kalavõrke välja võtma, kuid ei võtnud kaasa päästeveste. Ööseks nad tagasi ei tulnud.

Samal ööl leidsid päästjad otsingute käigus paadi, kummiku ja kalakasti. 12. aprillil leiti uppununa järvest ka kolm meest. Kaks meest paiknesid õnnetuspaigas, teineteisest kahe meetri kaugusel ja kolmas õnnetuspaigast 110 meetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles