Ossinovski: õpetajate palgatõusu suurus selgub sügisel

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Jevgeni Ossinovski
Haridusminister Jevgeni Ossinovski Foto: Erik Prozes

Haridusminister Jevgeni Ossinovski lubas õpetajate miinimumpalga üle peetavatel konsultatsioonidel, et järgmisel aastal miinimumpalk kindlasti tõuseb, kuid kui palju, selgub sügisel majandusprognoosi teadasaamisel.

Õpetajate miinimumpalk on võrreldes 2012. aasta 644 euroga tõusnud tänavu 800 eurole ning keskmine palk 812 eurolt 2012. aastal 962 euroni tänavu aprilliks. Omavalitsused said sellel aastal riigilt õpetajate palgatoetust keskmiselt 978 eurot iga õpetaja ametikoha kohta.

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski lubas, et järgmisel aastal õpetajate miinimumpalk tõuseb ning mis veel olulisem, omavalitsustele antav palgatoetus ning õpetajate tegelik palk kindlasti kasvab. «Nagu igal aastal, saab neil teemadel selgust alles sügisel, kui tulnud on uus majandusprognoos ning eelarveotsused langetatud. Konkreetsete numbrite juurde saab tulla tagasi septembris-oktoobris,» sõnas minister Ossinovski.

Läbirääkimiste asemel toimusid sellel aastal taas konsultatsioonid, sest kohalike omavalitsuste liitude esindajad – Eesti Maaomavalitsuste Liit ning Eesti Linnade Liit – saabusid läbirääkimistele ilma volitusteta. Konsultatsioonidel osalesid veel Eesti Õpetajate Liidu ning Eesti Haridustöötajate Liidu esindajad.

Õpetajate palgastatistika leiab leheküljelt www.haridussilm.ee õpetajate palgaanalüüsi alt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles