Maaülikooli kandideerijaid huvitab enim ettevõtlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maaülikooli peahoone
Eesti Maaülikooli peahoone Foto: Postimees/Scanpix

Maaülikoolis on esimese kahe nädala järel populaarseim eriala ökonoomika ja ettevõtlus.

Praegu on populaarsemad erialad ökonoomika ja ettevõtlus, kus konkurss oli nädala algul juba üle 12 tudengi ühele õppekohale. 13 kohale oli tehtud 158 avaldust.

Järgnesid maastikukaitse ja –hooldus (18 kohale 120 avaldust), loodusvarade kasutamine ja kaitse (17 kohale 85 avaldust), maastikuarhitektuur(18 kohale 76 avaldust). Neile järgnesid juba väiksema konkurssiga aiandus ja metsatööstus.

Erinevalt teistest kõrgkoolidest alustas Maaülikooli sisseastumisavalduste vastuvõtmisega juba eelmisel esmaspäeval.

Teisipäevase seisuga oli Maaülikoolile esitatud 1756 avaldust, neist 1064 avaldust 503-le riigieelarvelisele õppekohale.

Riigieelarvelistele kohtadele vastuvõetute nimekirjad kinnitab EMÜ vastuvõtukomisjon 13. juulil, nimed avalikustatakse 14. juulil.

Riigieelarvevälistele õppekohtadele statsionaarses õppes kestab vastuvõtt kuni 22. juulini.  Vastuvõetute nimekirjad kinnitab vastuvõtukomisjon 27. juulil, vastuvõetute nimed avalikustatakse 28. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles