Ida-Ukraina separatistid lükkasid Porošenko relvarahu plaani tagasi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed separatistid Ida-Ukrainas
Venemeelsed separatistid Ida-Ukrainas Foto: SCANPIX

Ukraina idaosas tegutsevad venemeelsed separatistid lükkasid täna tagasi president Petro Porošenko ettepaneku relvad maha panna ja nimetasid plaani mõttetuks.

«Porošenko ettepanek relvad maha panna on kaval trikk,» vahendas Washington Post «Donetski Rahvavabariigi» pressiesindaja Miroslav Rudenko sõnu. «Kui inimesed seda uskuma jäävad, korraldavad nad järjekordse koristusoperatsiooni. Me ei pane oma relvi maha.»

«Donetski Rahvavabariigi» isehakanud juht Denis Pušilin nimetas seda mõttetuks ettepanekuks. «Nad lõpetavad tulistamise, me paneme relvad maha ja nad võtavad meid relvituna kinni – see on Kiievi loogika,» ütles Pušilin Vene telekanalile antud intervjuus. «Me ei usu, et see konstruktiivne on.»

«Me oleme huvitatud sellest, et okupandid lahkuksid meie territooriumilt; okupandid, kes meid nüüd süstemaatiliselt hävitavad,» lisas ta.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov suhtus Porošenko ettepanekusse skeptiliselt ja ütles, et Moskva ootab lõplikku vaherahu.

Ukraina president Petro Porošenko teatas täna, et Ukraina on valmis lõpetama terroritõrjeoperatsiooni, et anda Ida-Ukraina relvastatud rühmitustele võimalus laiali minna ja Venemaalt saabunud palgasõduritel riigist lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles