USA ei välistanud Iraagi valitsuse toetamist õhurünnakutega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Barack Obama Valges Majas senati vähemuse liidri Mitch McConnelli, esindajatekoja spiikri John Boehneri, senati enamuse liidri Harry Reidi ja esindajatekoja vähemuse liidri Nancy Pelosiga.
President Barack Obama Valges Majas senati vähemuse liidri Mitch McConnelli, esindajatekoja spiikri John Boehneri, senati enamuse liidri Harry Reidi ja esindajatekoja vähemuse liidri Nancy Pelosiga. Foto: SCANPIX

USA ei ole välistanud võimalust toetada Iraagi valitsust õhurünnakutega võitluses sunnimässuliste vastu, teavitas kolmapäeval Valge Maja.

President Barack Obama eestkõneleja  kinnitusel on maavägede saatmine välistatud, kuid kõik muud võimalused valitsuse toetamiseks on kaalumisel.

Iraagi välisminister Hoshyar Zebari kinnitas varem päeval, et riik palub USA-lt õhurünnakute korraldamist pühasõdalaste vastu, kes on haaranud enda kontrolli alla mitu tähtsat linna ja suuri maa-alasid.

«Iraak palus ametlikult Washingtonilt abi vastavalt julgeolekukokkuleppele (kahe riigi vahel) ning õhurünnakute korraldamist terroristlike rühmituste vastu,» ütles Zebari Saudi Araabias ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles