Riigikogu otsustas ära lastetoetuste suurenemise

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riigikogu kiitis 53 poolthäälega heaks lapsetoetusi suurendava seaduse, mis jõustub tuleva aasta algusest.

Valitsuse algatatud riiklike peretoetuste seaduse eelnõu kohaselt suureneb 1. jaanuarist universaalne lapsetoetus. Riik hakkab alates uuest aastast maksma kõigile pere esimestele ja teistele lastele senise 19,18 euro asemel 45 euro suurust toetust.

Samal ajal tõuseb kolmanda ja iga järgneva lapse toetus 100 euroni kuus ning vajaduspõhised peretoetused suurenevad ühe lapsega perele seniselt 9,59 eurotl 45 euroni kuus, kahe ja enama lapsega perele 90 euroni kuus.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser avaldas heameelt selle üle, et opositsioonil siiski ei õnnestunud venitamistaktikaga lapsetoetuste tõstmise seaduse vastuvõtmist nurjata. «On mõneti irooniline, et kui mullu novembris olid sotsiaaldemokraadid sunnitud kasutama ööistungit selleks, et juhtida tähelepanu lapsetoetuste tõstmise vajadusele, siis nüüd pidime murdma opositsiooni venitamistaktika, et lapsetoetuste tõus teoks teha. Aga me saime sellega hakkama,» ütles Mikser.

«Sotsiaaldemokraadid jätkavad laste ja perede heaolu suurendamist ka edaspidi, sest kindlasti ei ole me jõudnud perede kindlustundes veel soovitud tasemele. See on alles pool rehkendust, 2016. aastal kavatseme lapsetoetusega jõuda 60 euroni kuus,» lisas Mikser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles