Ossinovski plaanib sooritada eesti keele eksami

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Jevgeni Ossinovski.
Haridusminister Jevgeni Ossinovski. Foto: Erik Prozes

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski teatas valitsuse pressikonverentsil, et tahab juulis teha eesti keele C1-taseme eksami, et saada aimu eksami keerukusest ja oma keele tasemest.

Jevgeni Ossinovski põhjendas, et tahab ise veenduda, kas eksam on jõukohane või liiga keeruline, et siis vastata objektiivselt eksami kohta käivale kriitikale.

Ossinovski on kritiseerinud varem keelenõudeid, mida ei ole kohati võimalik täita. Näiteks nõutakse töötajalt eesti keele oskust C2-tasemel, ent Eestis ei korraldata C2-taseme eesti keele eksamit ning töötajal puudub võimalus tõendada enda keeleoskust nimetatud tasemel.

Valitsus andis täna heakskiidu muuta määrust, et tööle kandideerivalt inimeselt enam C2 tasemel keeleoskust nõuda ei saaks.

Määruse muutmise eesmärk on luua eesti keele oskuse taseme C omandanud inimestele võrdsed võimalused töö- ja ametikohtadele kandideerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles