Butkevičius on vastu telefonikõnede pealtkuulamisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius.
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius. Foto: SCANPIX

Leedu peaminister Algirdas Butkevičius on vastu ajakirjanike telefonikõnede pealtkuulamisele ning on seisukohal, et kuritegude avastamiseks on vaja kasutada teisi vahendeid.

«Ma suhtun sellesse negatiivselt (...) Kui õiguskaitseorganitel on mingid kahtlused, siis minu hinnangul tuleb siiski kasutada hoopis teisi vahendeid,» ütles Butkevičius neljapäeval raadiojaamale Ziniju radijas.

Uudisteagentuur BNS pöördus kolmapäeval Leedu ülemkohtu esimehe Gintaras Kryževičiuse, peaprokuröri kohusetäitja Darius Raulušaitise ja erijuurdlusteenistuse (STT) juhi Saulius Urbanavičiuse poole seoses agentuuri ajakirjanike vestluste massilise pealtkuulamisega.

Prokuratuuri andmetel tuli hiljutisel eeluurimisel riigisaladuse lekitamise ja kuritarvitamise üle ilmsiks BNS-i 17 praeguse ja endise töötaja telefonivestluste pealtkuulamine ja salvestamine.

Eeluurimist alustati möödunud aastal, kui BNS teatas riikliku julgeolekuameti hoiatusest riigijuhtidele ja kahele parlamendikomisjonile võimalike infoprovokatsioonide eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles