Rasmussen: Vene sõdurite arv Ukraina piiril on kasvanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen. Foto: SCANPIX

Venemaa on saatnud Ukraina piirile lisaks seal juba varem viibinud sõduritele vähemalt mitu tuhat sõdurit, ütles NATO peasekretär täna.

«Võin kinnitada, et näeme praegu uut Vene vägede koondamist - Ukraina piirile on toodud veel mitu tuhat Vene sõdurit, ja näha on vägede manöövreid Ukraina naabruses,» ütles Rasmussen, kes ei täpsustanud piiril viibivate Vene sõdurite koguarvu.

Kuu alguses kinnitas NATO, et Venemaa on viinud piiri lähedalt ära suurema osa sinna koondatud 40 000 sõdurist ning valmistub ka ülejäänute tagasitõmbamiseks.

Nädala alguses teatas aga Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu, et Venemaa on koondanud uuesti piirile sõdureid, teiste seas Pihkva dessantdiviisi üksusi. Nõukogu andmetel oli teisipäevaks Ukraina piiri lähedale koondatud 16 000 Vene sõjaväelast, neile lisaks veel 22 000 sõjaväelast annekteeritud Krimmi territooriumil ja 3500 sõdurit Ukraina külje all asuvas separatistlikus Transnistrias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles