Nemtsov: Donbassi mässulised mõistsid, et Putin on neid reetnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa demokraatide üks liidreid Boriss Nemtsov.
Venemaa demokraatide üks liidreid Boriss Nemtsov. Foto: AFP / Scanpix

Vene opositsionääri Boriss Nemtsovi kinnitusel on Donbassis tegutsevad mässulised saanud aru, et Vene president Vladimir Putin reetis nad.

«Te märkasite, et Putinile lojaalsed telekanalid ei näita natsionalistide kangelast Strelkovi? Räägivad fašistide ja banderalastega võitlevatest kangelastest, julgetest omakaitsemeestest, kuid Strelkovi ei näita. Miks?» kirjutas ta Facebookis.

Nemtsovi sõnul on see nii, sest Putin saab suurepäraselt aru, kuhu need hästi relvastatud ja organiseeritud inimesed pärast sõda sõidavad.»

«Pärast sõja lõppu pöörduvad Strelkov ja tema kaaslased Venemaale tagasi. Naasevad väga kurjalt, kuna leiavad ja seda õigustatult, et Putin reetis nad. Venemaa Donbassi oma koosseisu ei võtnud, vägesid sisse ei viinud. Abi osutas, kuid mitte sellist nagu oodati. Donetskis ja Luganskis tapetud, erandiks olid ajakirjanikud, hülgas ta alatult ega aidanud nende mingilgi moel nende peresid. Putin on reetur, lurjus ja pettur. Just nii mõtlevad need, kes võitlevad Donbassis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles