Venemaa: läbirääkimisi Kiieviga ei jätkata enne võla tasumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaa võib otsustada jätkata Ukraina valitsusega läbirääkimisi gaasi hinna üle alles siis, kui Kiiev on tasunud senise võla, ütles Vene energiaminister Aleksandr Novak.

«Olukord ega ka Vene positsioon pole nende päevade jooksul muutunud. Me ootame Vene gaasi eest tasumist,» ütles Novak, kelle sõnul pole Ukraina valitsus avaldanud valimisolekut võlga tasuda. «Me kuuleme ainult seisukohti, mis on avaldatud meedias,» lisas Novak.

Esmaspäeval gaasitarned Ukrainale peatanud Gazprom nõuab Kiievilt Moskva hinnangul 4,5 miljardi dollari suuruse gaasivõla tasumist. Kui kriisieelse lepingu kohaselt pidi Ukraina Gazpromile tasuma 268 dollarit tuhande kuupmeetri eest, siis konflikti käigus tõstis Gazprom hinda 485,5 dollarile. Uueks hinnaks soovib Gazprom kehtestada 385 dollarit, mille maksmisest on Ukraina võimud aga keeldunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles