Haridusametnik: vanemad on üha sõjakamad

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna haridusameti vanemspetsialist Natalja Lapikova märkis sel nädalal koolikeskkonna uuringu tulemuste tutvustamisel, et kooli ja kodu dialoogi arenemist segab riskilaste vanemate üha sõjakam suhtumine ametnikesse.


Lapikova märkis, et kohalikud omavalitsused ning koolid töötavad paljude riskiõpilastega ja nende vanematega. Ta ütles, et mäletab haridusministeeriumi endise ametnikuna, kuidas vanemad ministeeriumi ja kohaliku omavalitsuse töötajatega suhtlesid ja ta näeb, kuidas suhtumine on praeguseks muutunud.

«Näen, missugused on vanemad, milline on usaldus ja milline lugupidamine – see kõik on muutunud ja absoluutselt teine. Väga raske on leida kontakti nii vanematega kui õpilastega ja seda nii haridusameti tasemel kui kooli tasemel,» rääkis Lapikova.

Tema sõnul paljude riskilaste vanemad enam ei austa ei direktoreid ega õpetajaid ning usaldus üha kaob. «Miks?- seda ei tea. Me ei leia ühist keelt vanemaga. Vanasti saime, nüüd ei saa, vanemad avavad jalaga ukse ja ründavad dialoogi asemel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles