Rasmussen süüdistas Kremlit kildagaasivastaste rahastamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen. Foto: SCANPIX

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen süüdistas Venemaad kildagaasi tootmise vastu võitlevate Euroopa keskkonnaaktivistide rahastamises, kirjutas The Financial Times.
 

Rasmusseni sõnul teeb Moskva aktiivset koostööd kildagaasi tootmise ja eelkõige hüdraulilise frakkimise tehnoloogiate vastu protestivate Euroopa vabaühendustega. NATO juhi teatel rahastavad ja toetavad Venemaa luureagentuurid neid organisatsioone eesmärgiga säilitada Euroopa Liidu sõltuvus Venemaa gaasist.

Londonis pressikonverentsi andnud Rasmussen kinnitas, et Euroopa energiajulgeoleku parandamine on praegu äärmiselt oluline ja süüdistas Moskvat väljapressimistes.

Greenpeace'i Venemaa programmi juht Vladimir Tšuporov nimetas väiteid jaburateks ja ütles, et aktivistid on juba aastaid protestinud kildagaasi ja põlvekivikütuse tootmise vastu ning teevad seda edasi seetõttu, et nende tegevuste juures kasutatakse ohtlikke ja väheuuritud tehnoloogiaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles