Venemaa vaidlustab USA sanktsioonid WTO-s

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev. Foto: SCANPIX

Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) liikmesriikide seaduslike huvide õiguspäratu piiramine annab nendele riikidele õiguse kasutada selles organisatsioonis ette nähtud kaitsemehhanisme, ütles täna Venemaa peaminister Dmitri Medvedev.


«Kui USA kehtestas Venemaa suhtes sanktsioonid, mis tekitavad meie väliskaubandusele negatiivseid tagajärgi, otsustasime me vaidlustada need sanktsioonid WTO-s, ehkki me saame aru, et see ei saa lihtne olema, kuna USA-l on WTO-s nii doktrinaalset kui ka praktilist autoriteeti, see riik on WTO-s kaubandusvaidluste algatamise poolest liider,» ütles Medvedev rahvusvahelisel õigusfoorumil esinedes.

Ta tähendas, et kui WTO-s on ette nähtud mehhanism vaidluste lahendamiseks, siis seda peavad kasutama kõik organisatsiooni liikmed.

«Kui rääkida sellest olukorrast, siis piirangute kehtestamine on tekitanud kahju ning seetõttu on tarvis kaitset. Me saatsime WTO-sse kommünikee USA kaubanduslike kohustuste mittetäitmisest,» ütles Medvedev ning lisas, et sanktsioonid rikuvad WTO reegleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles