Vene propagandaga võitlevat komisjoni ei looda

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Propaganda teleekraanil.
Propaganda teleekraanil. Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

Riigikogu lükkas täna tagasi Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni esitatud ettepaneku moodustada probleemkomisjon, mis tegeleks vene telekanalite mõjutustegevuse analüüsi ja tõkestamisega. 

Eelnõu tagasilükkamise poolt hääletas 53 riigikogu liiget.

«IRLi fraktsioon peab otstarbekaks, et probleemkomisjon analüüsiks Vene telekanalite propagandategevust ja selle mõju Eesti elanikkonnale ning esitaks ettepanekud õigusvastase tegevuse tõkestamiseks,» on IRLi fraktsiooni esimees Urmas Reinsalu varem põhjendanud komisjoni loomise vajadust.

Eelkõige oligi komisjoni loomise eesmärk anda hinnang olukorrale. Reinsalu rääkis, et propagandakanali piiramine on täna Eesti meediateenuste seaduses juba ette nähtud, kui tegemist on Eesti põhiõiguste vastase propagandaga. «Ja meie ettepanek ongi analüüsida seda, kas ja millised piirangud on üldse tõhusad,» selgitas Reinsalu.

«Vene propaganda on Ukraina sündmuste taustal muutunud üha agressiivsemaks. Lätis ja Leedus on kehtestatud tähtajalisi piiranguid õigusvastasele telepropagandale. Lätlased keelustasid sõjapropaganda ja rahvustevahelise vaenu levitamise tõttu Rossija-RTR kolmeks kuuks,» kirjeldas Reinsalu, kes lisas, et komisjon peaks koostööd tegema Läti ja Leeduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles