Galerii: Rõivas kohtus Angela Merkeliga

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas viibib töövisiidil Saksamaal, kus ta täna kohtus liidukantsler Angela Merkeliga.

Peaminister Taavi Rõivas ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel olid tänasel kohtumisel ühel meelel, et Euroopa peab liikuma reformide suunas, mis avaks rohkem siseturgu ja looks ühtse digitaalse turu, mis tõstaks kõigi riikide konkurentsivõimet. 

Samuti rõhutati stabiilsus- ja kasvupakti olulisust ehk jätkamist konservatiivse eelarvepoliitikaga. Valitsusjuhid olid ühte meelt, et Euroopa ei peaks minema kaasa mõne riigi sooviga eelarvereegleid lõdvendada ning üle 3-protsendilist puudujääki lubada. Rõivase sõnul oleks see kiireim tee uude võlakriisi.

Kohtumisel räägiti ka Euroopa julgeolekuolukorrast. Rõivase sõnul on Saksamaa roll Ukraina ja sedakaudu kogu Euroopa julgeolekukriisi lahendamisel ülioluline. 

Mõlemad valitsusjuhid olid ühel meelel, et Venemaa peab näitama reaalseid tegevusi Ukraina kriisi deeskaleerimiseks. Nii Merkel kui Rõivas kinnitasid, et Euroopa Liidu valitsusjuhid peavad üheskoos tegema jõupingutusi, et aidata kaasa Ukraina ühtsusele. 

Valitsusjuhid olid veendunud, et kui Venemaa ei taandu, on vaja arutada kolmanda ringi sanktsioone. «Kuigi sanktsioonide kehtestamine Venemaale on majanduslikult tuntav nii Eestis kui mujal Euroopas, oleme jätkuvalt seisukohal, et julgeoleku kindlustamine on olulisem mistahes lühiajalisest majanduslikust kasust,» ütles Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles