Eesti-Vene piirilepe seisab Putini otsuse taga

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson.
Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson. Foto: Peeter Langovits

Eesti-Vene piirilepingute kooskõlastamisprotsess Venemaa valitsuses käib ning riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul jõuavad lepingud pärast president Vladimir Putini otsuse langetamist duumasse kõige varem sügisel.

Riigikogus läbisid Eesti-Vene piirilepingud esimese lugemise aprilli keskel, vahendab ERRi uudisteportaal raadiouudiseid.

Riigikogu väliskomisjon otsustas kevadel, et lõpphääletusele ehk teisele lugemisele liigutakse siis, kui ka Venemaal on menetlusprotsess alanud, selgitas Mihkelson.

«Viimane Venemaalt diplomaatiliste kanalite kaudu meieni jõudnud informatsioon räägib seda, et lepingud on jõudnud Venemaa valitsusse, kus käib kooskõlastamisprotsess. Eks me siis näe, millal Venemaa president otsustab piirilepingud ratifitseerimiseks edasi saata riigiduumasse,» rääkis riigikogu väliskomisjoni esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles